Het recept

Houd je van Aziatisch eten? Dan zul je dol zijn op dit gerecht. Salade van noedels met shiitake-paddenstoelen met paksoi, een fruitige, pittige dressing en fijne kruiden zoals koriander en munt. Het recept voor noedelsalade is snel en eenvoudig te bereiden en kan ook als maaltijdbereiding worden bereid. Voeg eventueel gamba’s of kip aan toe.

 

Ingrediënten:

·        250 gr noedels
·        1 paksoi – fijn gesneden
·        150 gr shiitake-paddenstoelen
·        ½ rode paprika – in kleine stukjes gesneden
·        4 lente uitjes – in ringen gesneden
·        2 takjes koriander – blaadjes fijngehakt
·        1 takje munt -  blaadjes fijngehakt
·        Kokosnootolie
·        Zout
·        Peper
·        Gamba's of kip

 

Voor de dressing:
·        2 eetlepels Our Spanish Olive Oil
·        1 eetlepel Our Piri Piri – Coriander Mix
·        1 eetlepel ketjap
·        0.5 eetlepel gember siroop

 

 

Werkwijze:

1.     Giet kokend water over de glasnoedels en laat 10 minuten weken. Giet af en laat uitlekken.
2.     Fruit de champignons kort aan met uien in kokosolie.
3.     Meng met de overige ingrediënten in een kom.
4.     Meng de dressing en giet over de salade.
5.     Roer de koriander en munt erdoor.
6.     Eventueel lekker om gamba’s of kip eraan toe te voegen.