Het recept

Een van de meest populaire internationale salades: Caesar pastasalade. Caesar salade als pastasalade met verse tomaten, romeinse sla, groene asperges en kippendij gecombineerd met onze Our Rosemary – Curry Mix. Ook de perfecte aanvulling op gegrilde gerechten zoals zalm of schapenkaas, ook als het vegetarisch is!

 

Ingrediënten:

·        300 g pasta bijv. penne
·        250 gram kippendijen
·        2 eetlepels Our Rosemary – Curry Mix
·        1-2 eetlepels Our Spanish Olive Oil
·        1 teentje knoflook
·        150 g volle yoghurt
·        2 eetlepels mayonaise
·        1 tl ansjovispasta
·        1 el lichte balsamicoazijn
·        20 g fijn geraspte Parmezaanse kaas
·        zout en peper
·        suiker
·        mosterd
·        1/2 stokbrood (van de dag ervoor)
·        1 eetlepel Salsa Taste
·        250 g cherrytomaatjes
·        1 krop mini romeinse sla
·        50 gram Parmezaanse kaas
·        1 bosje groene asperges
·        Eventueel verse ansjovis op de salade

 

Werkwijze:

1.     Snijd de kippendijen in blokjes en doe deze in een kom. Voeg hier de Our Rosemary – Curry Mix met de Our Spanish Olive Oil aan toe en laat deze marineren.
2.     Snijd de houtachtige eindstukken van ongeveer 1 cm van de asperges en schil het onderste derde deel van de asperges.
3.     Kook de asperges 6 minuten in heet, lichtgezouten water en leg ze daarna meteen in ijswater om de groene kleur te behouden. Giet af en snij in stukken van ongeveer 5 cm lang.
4.     Bereid de pasta in kokend gezouten water, afgieten en laat afkoelen.
5.     Bak vervolgens de kippendijen licht bruin en gaar.
6.     Pel de knoflook, hak fijn, meng met yoghurt, balsamicoazijn, mosterd, mayonaise, Parmezaanse kaas en ansjovispasta in een kom en breng op smaak met zout, peper en suiker.
7.     Was de tomaten en sla, halveer de tomaten en snij de sla in blokjes.
8.     Meng de pasta, tomaten, asperges, sla en dressing in een grote kom. Voeg hier de kip bij en rasp de kaas erover heen.

 

Croutons:

1.     Snijd het stokbrood in kleine blokjes en bak ze in een pan met een beetje olijfolie goudbruin. Pas op dat u de pan niet oververhit.
2.     Voeg vlak voor het verwijderen de Salsa Taste toe. Verwijder vervolgens de croutons en laat ze uitlekken op papier.
3.     Verdeel tot slot de croutons over de salade en geniet.